Starttider

När ska du stå redo vid startlinjen?

Vid anmälan får du välja bland fyra olika starttidsintervall. De delas in i halvtimmar och sorteras efter hur eftertraktade de är. Röd har högst tryck, följt av Orange och sist Grön. Din exakta starttid hittar du på Mina Sidor, samt på ditt startbevis.

Startbeviset är din biljett

Från den 1 juni kommer ditt startbevis finnas tillgängligt på Mina Sidor. Du kan välja att skriva ut det eller spara ner det i din smartphone. Med ditt deltagande förbinder du dig att följa våra Regler och rekommendationer.

Byte av starttid

Individuellt starttidsbyte via Mina Sidor är möjlig mellan den 15 november 2023 och 7 juni 2024 kl. 09:00 för samtliga lopp utom MTB-Vättern, till en kostnad av 200 SEK som betalas direkt på Mina Sidor.
Starttidsbyte kan också göras på plats i Motala i juni. Läs mer på sidan om Starttidsbyte.

Kom till startplatsen i tid

Startplatsen för alla Vätternrundans lopp ligger intill kyrkan i Motala centrum. Senast 10 minuter före din starttid ska du infinna dig vid din startfålla.

Välj rätt startfålla

Deltagarna sorteras in i startfållorna med hjälp av skärmar på plats som anger aktuell startgrupp för varje fålla. Funktionärer på plats kontrollerar att ingen obehörig träder in i startfållan. Start sker på angiven signal varannan minut i grupper om 60 cyklister.

Starttider i Tjejvättern 100 km är 07.30 till (ca) 09.00.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten