Starttider

När ska du stå redo vid startlinjen?

Vid intresseanmälan får du välja fyra olika starttidsintervaller. I år delas dessa in i timmar och sorteras efter hur eftertraktade de är. Röd har högst tryck, följt av Orange och sist Grön. Din exakta starttid hittar du under Se din anmälan här på hemsidan eller på Mina Sidor, samt på ditt startbevis.

Startbeviset är din biljett
Ditt startbevis hittar du på Mina Sidor första dagarna i juni. Startbeviset skriver du ut hemma och tar med till nummerlappsutdelningen alternativt har du det tillgängligt i din smartphone. Med ditt deltagande förbinder du dig att följa våra regler.

Byte av starttid i Motala
Starttid kan ändras (i mån av plats) för 200 SEK/person vid Ändringar i mässområdet (i anslutning till nummerlappsutdelningen) innan loppet. (Du kan inte byta starttid genom att överta en annans plats.)

Kom till startplatsen i tid

Startplats för alla lopp är intill kyrkan.
Senast 10 minuter före din starttid ska du infinna dig vid din startfålla.
Start sker på signal. Deltagarna startar varannan minut i grupper om 60-70 st. Starttider i Vätternrundan 315 km är 19.30 fredag till ca 06.30 lördag. I Tjejvättern 100 km pågår starten mellan 08.00 och ca 11.30 och i Halvvättern 150 km från kl. 07.00 till ca 11.30.

Välj rätt startfålla
Deltagarna sorteras in i startfållorna med hjälp av skärmar på plats som anger aktuell startgrupp för varje fålla. Personal på plats kontrollerar att ingen obehörig träder in i startfållan.
Under Resultat kan du söka på deltagare per grupp/starttid.
I närheten av startområdet finns möjlighet att lämna in överdragskläder och fylla på vattenflaskan. Givetvis finns där också toaletter, cykelservice och ett informationsbås.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten