Annons:

CRC – toppbanner
 
vatternrundan.se > Nyheter<!--Vätternrundan--> > Information om covid-19 (coronaviruset)

Information om covid-19 (coronaviruset)

 
 
11 March

Vätternrundan arbetar just nu intensivt utifrån den nuvarande situationen med covid-19.
– Det finns en kritisk tidpunkt för när vi behöver besluta om det går att genomföra loppen, säger Gunilla Brynell-Johansson, vd för Vätternrundan. Som det ser ut just nu räknar vi med att kunna ge våra deltagare besked den 6 april.

Cykelveckan lockar totalt 36 000 deltagare, den kräver flera tusen funktionärer och en omfattande infrastruktur. Det innebär att många förberedelser behöver göras i ett tidigt skede.

– Vi har en ytterst allvarlig situation och människors hälsa går alltid först. Samtidigt vill vi inte ta ett förhastat beslut. Svårigheten för oss, och alla andra, är att ingen just nu vet hur framtiden ser ut, säger Gunilla Brynell-Johansson.

– De senaste dagarna har vi gått igenom alla våra aktiviteter för att se hur länge vi kan avvakta med beställningar och annat. Det handlar om respekt för våra leverantörer och givetvis respekt för våra deltagare. Deltagarna vill veta om loppen blir av eller om de ska avboka boenden och resor.

Vätternrundans styrelse hade ett extrainsatt styrelsemöte på måndagen och kommer att ha täta styrelsemöten för att följa utvecklingen. Som det ser ut i dagsläget kan Vätternrundan avvakta med ett beslut i ytterligare ett par-tre veckor.

– Det finns en tidpunkt där vi måste bestämma om det går att arrangera Cykelveckans olika lopp, säger Gunilla Brynell-Johansson. Som det ser ut i dag räknar vi med att kunna ge besked om det den 6 april.

– Samtidigt ser vi ju hur situationen ändras från dag till dag, så vi följer givetvis utvecklingen och återkommer med fortlöpande information.

 

Denna text uppdaterades 2020-03-16, kl. 14.30

Mer information om covid-19 hittar du hos Folkhälsomyndigheten. Där finns även bra tips och generella råd om vad som är viktigt att tänka på för att minska eventuell smittspridning. Har du frågor om covid-19 kan du även ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Annons:

CRC – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten