Annons:

CRC – toppbanner

Banan

Halvvätterns 150 km långa bana börjar söderut från Motala innan den vänder tillbaks igen efter Tällekullen över slätten.

Banan är mycket vacker, varierad och lagom utmanande för både nya och vana cyklister. Starten sker i grupper under morgonen/förmiddagen och målet stänger inte förrän till kvällen vilket innebär att du har hela dagen på dig, om du vill.

Utmed den 150 km långa banan finns fyra fullservicedepåer.

32 km Borghamn – precis före backen uppå Omberg
53 km Ödeshög – en vacker liten stad som är perfekt för att ta igen sig.
(En enklare vattendepå finns vid Boet)
103 km Rök – populär rastplats och säte för Rökstenen
(Mellan Rök och Skänninge ligger Väderstad där VisitVäderstad tar många uppskattade foton och gläder cyklisterna med sina skyltar.)
127 km Skänninge – medeltidsstadens depå bemannas av Sya SK

Följ skyltningen vid infart till depån. Du som vill köra förbi depån går ut i mitten av den högra väghalvan. Gör tydligt tecken om du ska svänga av.

På vägen ner passerar man igenom Ekopark Omberg. Ekopark Omberg är ett av landets vackraste naturområden med en mosaik av skogar och dramatiska bergsbranter. Berget Omberg har trollbundit och fascinerat människan sedan inlandsisen drog sig undan och där finns en fantastisk koncentration av intressanta natur- och kulturområden. Den har en långsträckt bergrygg, med skarpa klippbranter mot Vätterns vida vatten och med vänligare sluttningar mot slätten i öster. För Halvvätterns deltagare innebär den ingen bergsetapp men ett utmanande inslag på den i övrigt relativt platta Östgötaslätten.

Annons:

CRC – toppbanner

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten