Loppen

Anmälan

Tid kvar till start

 • 0

  dagar

 • 0

  timmar

 • 0

  minuter

 • 0

  sekunder

Vätterntriathlon 2014 är över

Vätterntriathlon 2014 var en riktig utmaning för såväl deltagare som funktionärer då vädret kom att påverka en hel del. Redan på fredagen var det spänd förväntan på Race Briefingen i Motala Convention Center och frågan på allas läppar var; ”Kommer simbanan kortas eller ställas in helt?”.

Beskedet kom tidigt på lördagen. Banan kortades från tidigare 4000 meter till 2 gånger 1500 meter. Detta på grund av den kyliga vatten- och lufttemperaturen. Först upp var fjolårsvinnaren Rasmus Henning från Danmark som också var först ut på den 12 mil långa cyklingen. Bansträckningen var ny och uppskattades av deltagarna även om biltrafiken störde en del. Detta är något som arrangören kommer att råda bot på till 2015 så att endast behörig trafik får vistas på banan.

Efter ca 3 mil tog Karl-Johan Danielsson, tvåa upp ur vattnet, över ledningen från Henning. En ledning som höll hela vägen i mål, även om Georg Bjälkemo var nära och krigade om segern. Han tog sig in som tvåa, två minuter efter Danielsson och Rasmus Henning slutade som trea.

I damklassen hittade vi också en ny segrare från fjolåret. Lena Holmgren tog sig i mål som etta, två och en halv minut före fjolårsvinnaren Emma Graaf. Trea kom Elisabet Hökerberg.

Vätterntriathlon startade i regn och slutade i regn och var som sagt var en riktig utmaning. Men idel glada sinnen och miner prydde Stadsparken i Motala efter målgång. Särskilt glada var de som i de olika master-klasserna lyckades ta sina efterlängtade VM platser.

Tävlingen är över och nu laddar deltagare, funktionärer och arrangör om till 2015 och VM på distansen.

Varmt välkomna hit!

Läs mer om anmälan