vatternrundan.se > Partners

Partners

Via Vätternrundans lopp nås ett stort antal hälsomedvetna individer som är beredda att investera i en upplevelse och en livsstil som kostar både pengar, tid, svett, kanske tårar och garanterat skratt.

Gemenskapen kring upplevelsen delas av arrangören, deltagarna och våra samarbetspartners. Här berättar vi vilka de är:

Det främsta målet för Bianchi är att varumärket ska ligga i framkant i cykelbranschen. Att vara en direkt koppling till Italiensk tradition, genom bra produktion, produktutveckling med avancerad teknik, fokuserade affärsstrategier och genom effektiv kommunikation öka sitt varumärkes synlighet.

Om du en gång har börjat tänka på varumärket Crescent, ser du plötsligt cyklarna överallt. Såväl nya som gamla. Något som inte är en slump. Crescent är en kvalitetscykel, gjord för svenska förhållanden. Det har skjutsats på våra cyklar i väderlekar som inte är att leka med. Det har tävlats med dem i allt från världsmästerskap och Vätternrundan till de bästa badplatserna på landet.

ŠKODA är en drivande kraft bakom utvecklingen av miljövänliga alternativ. Miljöfokusering är en självklar ingrediens vid tillverkning av våra bilar och något som ŠKODA ständigt arbetar med för att utveckla ytterligare. ŠKODA använder resurser och energi vid tillverkningen av bilarna på ett så effektivt sätt som möjligt för att minska belastningen på miljön. ŠKODAs modellprogram är utvecklat för att ge lägsta möjliga miljöpåverkan genom låg bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Stadium är Sveriges största sportkedja och med koncepten Stadium, Stadium Outlet och Stadium Pulse har företaget cirka 170 butiker i Sverige, Finland och Tyskland. I koncernen ingår dessutom Stadium Sports Camp som är Sveriges största sportläger. Koncernen har cirka 3800 anställda och omsättningen 2015/2016 var cirka 6,8 miljarder kronor inklusive moms. Företaget ägs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer samt Ikano S/A. Stadium vill inspirera till ett aktivt liv för alla.

Sedan starten 1971 har hittills cirka 80 000 diplom delats ut till de som erövrat En Svensk Klassiker, Tjejklassikern eller Halvklassikern. Intresset för de olika klassikerloppen är stort och ökar ständigt. I runda tal deltar 150 000 personer per år i de olika arrangörernas klassikerlopp. Cirka 9 000 personer genomför någon av klassikerna varje år.

Aktivitus är Sveriges ledande klinik för konditionstester och träningsrådgivning. Genom kunskap, individuell anpassning och fysiologiska tester effektiviserar vi alla former av konditionsträning.

Vi lever våra sporter och att träna och testa våra produkter är en del av vårt jobb. Nästan varje dag strax innan lunch sticker en grupp Craft-anställda iklädda de senaste proverna ut på ett löppass om 5 till 10 kilometer. När förhållandena tillåter är det ofta någon eller några som tar på sig skidorna och dubbelstakar en timma eller två, och får på så vis förstahandsinformation om våra produkter. Det är ett hårt jobb, visst, men någon måste göra det.

Diglias är en digital identitetstjänst. Med Diglias app i din smartphone loggar du enkelt och säkert in på webbplatser utan lösenord, till exempel på Vätternrundans Mina Sidor. Du kan också delta i kampanjer och andra aktiviteter både på nätet och i fysiska miljöer med Diglias. Enkelt, säkert, personligt. Ladda ner Diglias-appen till din smartphone där appar finns och skapa din digitala identitet direkt!

ENERVIT produceras av det Italienska företaget ENERVIT S.p.A. Företaget grundades 1953 av familjen Sorbrini, då var inriktningen huvudsakligen inom sjukvården där man utvecklade drickbar föda för svårt sjuka patienter. 1972 började företaget forska inom sportsbranchen med tanke att utveckla nyttig och energigivande näring för sportfolk och aktiva människor. År 1978 lanserades den första produktserien av energitillskott speciellt utvecklat för sportfolk under produktnamnet ENERVIT.

Folksam skapades genom att dela risken och vinsten och så fungerar vi fortfarande. Idag är vi ett av Sveriges ledande försäkringsbolag. Vi bryr oss om det våra kunder bryr sig om. Du äger Folksam.

Mat är en naturlig del av en hälsosam livsstil. Som ett led i ICAs satsning på folkhälsa och samarbetet med En Svensk Klassiker kring ICA-klassikern så breddar vi engagemanget genom att vara sponsor även till Vätternrundan som loppvärd för Tjejvättern.

Mix Megapol är Sveriges största radiostation med en skön musikmix och spännande programledare. Sedan starten 1993 utvecklats till Sveriges största radiostation och når idag ca 3,5 miljoner lyssnare varje vecka, med 144 sändare från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Med en stark musikblandning och underhållande programinnehåll har Mix Megapol en dygnsräckvidd på ca 1,4 miljoner lyssnare. Det blir alltid en skön start på morgonen med Gry Forssell med vänner, där du hör Praktikant-Malin, Hans Wiklund, David Batra, Nyhets-Jonas, Thomas Bodström, Assistent-Johanna, Peter Magnusson, Micke Tornving, Växelhäxan Rebecca och Edward Blom. På helgerna försöker Anders S Nilsson lösa svenska folkets problem med hjälp av en kändispanel i Dilemma.

PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi är också stolta över förtroendet att få säkerställa postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark.

Santander Consumer Bank är en nordisk bank med lokal närvaro och global styrka. Vi tillhör en av världens största banker, den globala bankkoncernen Banco Santander som nyss fyllt 160 år.

Banco Santander har 133 miljoner kunder och 202.000 anställda i över 45 länder med missionen att hjälpa människor och företag att blomstra och förverkliga sina idéer.

I Sverige är Santander Consumer Bank en växande nisch bank och har idag nära en halv miljon kunder som uppskattar våra sparkonton, privatlån, fordonsfinansiering, betal- och kreditkort samt delbetalning i butik och e-handel.

Shimano är den ledande producenten av cykeldelar och cykeltillbehör i världen.

Sedan starten för över 100 år sedan har Spendrups vuxit till Sveriges ledande bryggeri och står i dag för en tredjedel av den svenska ölmarknaden. I deras tre bryggerier producerar de över 400 miljoner dryck om året. De tar ständigt fram nya produkter i sitt lilla utvecklingsbryggeri i källaren på huvudkontoret där de testar nya idéer och förverkligar sina drömmar.

Varumärket Thule etablerades 1942. Under mottot Bring your life erbjuder Thule globalt ett brett sortiment av produkter som gör det möjligt för aktiva människor att ta med sig sin packning, utrustning och sina barn på ett säkert, enkelt och snyggt sätt. Thule erbjuder bland annat cykel- och skidhållare, takräcken och takboxar, dator- och kameraväskor, skid- och pjäxbagar, ryggsäckar, samt barnrelaterade produkter som joggingvagnar, cykelbarnstolar och cykelvagnar.

Established in 1975 and headquartered in Southern California, Oakley is one of the leading product design and sport performance brands in the world. The holder of more than 600 patents, Oakley is a culture of creators, inventors, idealists and scientists obsessed with using design and innovation to create products and experiences that inspire greatness. This philosophy has made Oakley one of the most iconic and inimitable brands on the market, with products that world-class athletes around the globe depend on to compete at the highest level possible. Oakley is known for its High Definition Optics®, which feature unparalleled optical clarity and precision along with impact resistance and UV protection, incorporated into all of the brand’s sun, prescription eyewear and premium goggles. Oakley extended its position as the world’s leading sports eyewear brand into apparel and accessories. Oakley has men’s and women’s product lines that appeal to Sports Performance, Active and Lifestyle consumers. Oakley is a subsidiary of Luxottica Group.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten