Frågor & svar

 • Vad gör jag om jag inte fått en plats?

  Kölistan

  Alla de som inte fick en plats den 4:e november har placerats i kölistan i den ordning anmälan kom in. Det innebär att om platser inte betalas så kommer dessa tillsättas från kölistan uppifrån. Om man får en plats via kölistan kommer man få ett mail som berättar hur man går till väga.

  Klassikeranmälan

  Klassikerdeltagare som fullföljt skidloppet 2016 i Öppet Spår, Vasaloppet eller Engelbrektsloppet och som inte har en startplats i Vätternrundan 2016 är välkomna med sin anmälan. Anmälan sker på Mina Sidor. Läs mer om Klassikeranmälan här!

  Transferperioden

  Efter Klassikeranmälan är avslutad öppnar vi vår transferperiod. Det innebär att man då (och endast då) får köpa och sälja startplatser i Vätternrundan. Affären fullbordas sedan på Mina Sidor och den sålda platsen registreras på den nya köparen och blir giltig. Läs mer om platsöverlåtelse här!

 • Min kompis och jag har fått olika starttider och har betalat våra respektive startplatser. Hur gör vi för att hamna i samma grupp?


  I mån av plats kan ni göra ett startgruppsbyte i Motala i samband med loppet. Detta görs vid ”Ändringar” i mässområdet nere vid hamnen till en kostnad av 200 kr.

 • Hur loggar jag in på Mina Sidor?

  Du behöver ett kundnummer och ett lösenord. Om du har kört något av våra lopp sedan 2001 så har du redan de uppgifterna. Om du glömt dessa kan du på Mina Sidor begära ut uppgifterna igen, under förutsättning att du har tillgång till den mailadress som finns lagrad hos oss. Skulle du inte ha tillgång till mailen måste du kontakta kansliet (0141-22 32 90). Klicka på ”Jag är ny kund” om du inte deltagit tidigare och registrera dina uppgifter.

 • Jag har beställt nya inloggningsuppgifter men får inte dessa till min e-post, varför?

  Kontrollera ditt Spam-filter, ibland hamnar e-post där. Annars kontakta kansliet på telefonnummer 0141-22 32 90 så hjälper vi dig.

 • Hur tar jag bort min intresseanmälan?

  Om du behöver göra om eller ta bort din intresseanmälan går du till Mina Sidor, klickar på ”Anmälningar” i den blå menyn och väljer lopp.
  Du kommer då till din sida för din intresseanmälan och längst ut till höger ser du en soptunnesymbol.
  Klicka på den och klicka Ok när du får frågan.
  Därefter är din anmälan borttagen och du kan göra en ny intresseanmälan.

 • Måste jag bekräfta min/gruppens intresseanmälan?

  Nej, din eller gruppens intresseanmälan stängs per automatik när Mina Sidor stängs kl 12.00 på anmälningsdagen.

 • Anmälningskoden har 12 tecken (13 med bindestreck)

  Anmälningskoden är 12 tecken lång (123456-abcdef). MEN! Bindestrecket ska med vilket gör det till 13 tecken.

  Alltså ska hela koden INKLUSIVE bindestreck skrivas eller klistras in!

 • Hur fungerar anmälan till Vätternrundan?

  Till Vätternrundan måste du göra en intresseanmälan för att få den anmälningskod som du anmäler dig med den 4:e november. Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din intresseanmälan. Sedan väntar du till anmälningsdagen den 4:e november och klistrar in din anmälningskod. Om du blivit tilldelad en plats får du ett mail om detta och har i och med det fem dagar på dig att betala för att bekräfta din plats. Läs mer om anmälan här!

 • Vad är lojalitetsprogrammet?

  Det är till för att premiera de cyklister i Vätternrundan som återkommer år efter år. Kraven är att du ska ha genomfört minst tre Vätternrundan under de senaste sex åren. Du måste genomföra intresseanmälan och anmälan som vanligt men om du fyllt i på Mina Sidor att du vill utnyttja lojalitetsprogrammet kommer du att tilldelas en plats om du inte tilldelas en i den ordinarie anmälan.

 • Vad är platsöverlåtelse och hur fungerar det?

  Under perioden 26 mars till 18 maj är vår transferperiod. Du ges då, och endast då, möjlighet att köpa och sälja en startplats i Vätternrundan (OBS! Vätternrundan säljer inga platser efter 4 november. Du får hitta köpare/säljare på till exempel tradera.se eller blocket.se). Platsöverlåtelse är även tillåtet i Tjej- och Halvvättern. Läs mer om det på siten: VätternrundanTjejvättern och Halvvättern

 • Jag vill cykla tillsammans med vänner. Hur anmäler jag oss som en grupp?

  FÖR ALLA LOPP:
  En person skapar gruppen på Mina Sidor och blir då gruppledare. Gruppledaren väjer ”Skapa en grupp” och erhåller en anmälningskod som ges ut till övriga i gruppen. Observera att samtliga gruppmedlemmar måste ha ett konto hos Vätternrundan. Det registrerar man på Mina Sidor. Gruppmedlemmarna loggar in på Mina Sidor och väljer aktuellt lopp, klickar sedan på ”Gå med i grupp” och fyller där i anmälningskoden.
  FÖR HALVVÄTTERN OCH TJEJVÄTTERN:
  När gruppledaren ser att alla finns med i gruppen klickar han/hon på ”bekräfta/betala grupp”. Då sätts starttiden och gruppen stängs. Efter detta moment kan inga fler läggas till i gruppen.
  FÖR VÄTTERNRUNDAN:
  På anmälningsdagen, den 4 november, går gruppledaren in och anmäler gruppen med anmälningskoden.

 • Hur fungerar anmälan till Tjej- och Halvvättern?

  Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din anmälan. Därefter har du fem dagar på dig att betala för att bekräfta din plats. Läs mer om anmälan: Tjejvättern, Halvvättern

 • Jag ska välja önskad starttid, men vissa tider är rödmarkerade. Är dessa starttider fulltecknade?

  Nej, dessa tidsintervaller påvisar endast att de är eftertraktade tider som många vill ha. Gul är mindre eftertraktade tider och grönt är minst eftertraktade.

 • Jag har råkat klickat på knappen ”Bekräfta/betala” innan alla gruppmedlemmar hunnit gå med i gruppen. Vad gör jag?


  Om ingen i gruppen har hunnit betala sin plats går detta att ordna. Varje gruppmedlem måste gå in på Mina Sidor, klicka på ”Anmälningar” och aktuellt lopp. Längst till höger efter namnet finns en soptunne-symbol. Klicka på den och din anmälan tas bort och ni kan göra om anmälan på nytt.

  Detta gäller bara TJEJVÄTTERN och HALVVÄTTERN!

 • Hur fungerar klassikeranmälan?

  Efter Vasaloppet 2016 kan du som genomfört något av skidloppen under Vasaloppsveckorna (inklusive Engelbrektsloppet) anmäla dig på klassikerplatserna. Läs mer här!

 • Jag har blivit sjuk/skadad och kan inte delta. Hur gör jag?


  Om du har tecknat Startklarförsäkringen kontaktar du först Folksam på telefonnummer 0771-96 09 60. Därefter kontaktar du Vätternrundans kansli på telefonnummer 0141-22 32 90 eller mejla info@vatternrundan.se som avanmäler dig. Har man inte tecknat startklarförsäkringen görs tyvärr ingen återbetalning av startavgiften.

 • Jag har fått förhinder och kan inte delta. Hur avanmäler jag mig?

  Kontakta kansliet på telefonnummer 0141-22 32 90 eller mejla info@vatternrundan.se. Vätternrundan återbetalar inte din startavgift.

vatternrundan.se > Om anmälan > Steg för steg

Steg för steg

Vätternrundan 2018

Intresseanmälan 6 september – 23 oktober

1. Gå in på www.vatternrundan.se och klicka på Anmälan/Mina Sidor.

2. a) Har du ett konto – logga in på Mina Sidor med ditt kundnummer och lösenord.

b) Har du inget konto – tryck på ”Jag är ny kund” och skapa ett konto. Logga därefter in på Mina Sidor med de inloggningsuppgifter som kommer till din registrerade mejladress.

c) Har du bytt eller glömt vilken mejladress du har registrerad på Vätternrundan mejlar du info@vatternrundan.se och anger ditt personnummer samt vilken e-postadress du vill att vi registrerar. När du har fått dina inloggningsuppgifter av oss loggar du in på Mina Sidor.

d) Vid frågor hittar du kanske svaret i vårt kundforum. Om inte, maila din fråga till info@vatternrundan.se

3. Tryck på ”Gå till anmälan” under rubriken ”Registrering till Vätternrundan 2018 är öppen”.

4. Välj om du vill skapa ny grupp, gå med i en grupp eller cykla själv.

5. a) Skapa ny grupp (fler än 1 person och max 40 personer)
Fyll i gruppens namn och skicka anmälan. Du får ett mail som bekräftar att du valt att skapa en grupp. Klicka på Nästa steg. Nu kan du önska starttid i prioritetsordning samt lägga till eller bjuda in vänner att ansluta till gruppen. Väljer du att lägga till dina vänner direkt behöver du deras kundnummer och födelsedatum (ÅÅ-MM-DD). Du kan också ge dina vänner anmälningskoden, så loggar de själva in på Mina Sidor och ansluter till gruppen. Du som gruppledare kan välja att stänga din grupp när du ser att samtliga finns namngivna i den. Detta gör du genom att klicka på hänglåssymbolen. Du kan också ta bort deltagare genom att klicka på papperskorgssymbolen bakom deltagarens namn.

b) Gå med i grupp Väljer du att gå med i en grupp måste du få gruppens anmälningskod av gruppledaren. Logga in på Mina Sidor och välj rubriken Gå med i grupp och ange koden.

c) Cykla själv Väljer du att cykla själv klickar du på Nästa steg och önskar starttid.

6. Intresseanmälan är nu mottagen.

7. OBS! Intresseanmälan för Vätternrundan 300 km stänger 23 oktober. Innan dess måste du ha intresseanmält dig för att ha möjlighet att anmäla dig när huvudanmälan öppnar den 25 oktober klockan 19.00. 

Huvudanmälan 25 oktober kl 19.00

1. På anmälningsdagen den 25 oktober kl. 19.00 går du in på  www.vatternrundan.se där du klistrar in anmälningskoden och trycker på ”Skicka anmälan”. Är du gruppledare behöver endast du anmäla hela gruppen.

2. Inom 24 timmar får alla anmälda via mail reda på om man tilldelats startplats eller inte.

3. Om du tilldelats startplats har du till den 1 november på dig att betala och därmed bekräfta din startplats. Om inte betalningen genomförts tills dess tillfaller din plats kölistan. Under december månad kontaktar Vätternrundan de som tilldelas plats från kölistan.

4. Betalningen görs på Mina Sidor. Där kan du också välja om du vill teckna försäkringen Startklar/Startklar Plus. Klicka på ”Lägg i kundkorg” och gå därefter till ”Kassa” där du väljer betalningssätt. Som gruppledare har man möjlighet att betala för flera deltagare.

5. När betalningen är genomförd är din startplats godkänd och du får en bekräftelse skickad till dig via mail.

Efter anmälan – Startbevis:

1. Under första veckan av juni kommer ditt startbevis finnas tillgängligt på Mina Sidor. Du kan välja att skriva ut det eller spara ner det i din smartphone.

2. När du kommer till nummerlappsutdelningen i Motala scannar du in streckkoden från startbeviset och din nummerlapp skrivs ut.

Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan 100 km 2018

Anmälan

1. Gå in på www.vatternrundan.se och klicka på Anmälan/Mina Sidor.

2. a) Har du ett konto – logga in på Mina Sidor med ditt kundnummer och lösenord.

b) Har du inget konto – tryck på ”Jag är ny kund” och skapa ett konto. Logga därefter in på Mina Sidor med de inloggningsuppgifter som kommer till din registrerade mejladress.

c) Har du bytt eller glömt vilken mejladress du har registrerad på Vätternrundan mejlar du info@vatternrundan.se och anger ditt personnummer samt vilken e-postadress du vill att vi registrerar. När du har fått dina inloggningsuppgifter av oss loggar du in på Mina Sidor.

d) Vid frågor hittar du kanske svaret i vårt kundforum. Om inte, maila din fråga till info@vatternrundan.se

3. Tryck på ”Gå till anmälan” under rubriken ”Registrering till Tjejvättern, Halvvättern respektive Vätternrundan 100 km 2018 är öppen”.

4. Välj om du vill skapa ny grupp, gå med i en grupp eller cykla själv.

5. a) Skapa ny grupp: (fler än 1 person och max 40 personer)
Fyll i gruppens namn och skicka anmälan. Du får ett mail som bekräftar att du valt att skapa en grupp. Klicka på Nästa steg. Nu kan du önska starttid i prioritetsordning samt lägga till eller bjuda in vänner att ansluta till gruppen. Väljer du att lägga till dina vänner direkt behöver du deras kundnummer och födelsedatum (ÅÅ-MM-DD). Du kan också ge dina vänner anmälningskoden, så loggar de själva in på Mina Sidor och ansluter till gruppen. Först när du ser att samtliga gruppmedlemmar finns namngivna i anmälan klickar du på Bekräfta/Betala. När detta är gjort är gruppen stängd och ingen mer kan ansluta till den. Startplatserna måste vara betalda inom 5 helgfria dagar, för att därmed bli bekräftade. Om du gör en anmälan 28 maj eller senare måste startplatsen vara betald senast den 4 juni, 2018. Gruppledaren kan välja att betala för flera i gruppen och han/hon kan också ta bort deltagare genom att klicka på papperskorgssymbolen bakom deltagarens namn.

b) Gå med i grupp:
Väljer du att gå med i en grupp måste du få gruppens anmälningskod av gruppledaren. Logga in på Mina Sidor och välj rubriken Gå med i grupp och ange koden.

c) Cykla själv:
Väljer du att cykla själv klickar du på Nästa steg och önskar starttid. När du gjort det kan du klicka på Bekräfta/Betala. Din startplats är godkänd när betalningen, som ska göras inom 5 helgfria vardagar, är genomförd

Efter anmälan – Startbevis:

1. Under första veckan av juni kommer ditt startbevis finnas tillgängligt på Mina Sidor. Du kan välja att skriva ut det eller spara ner det i din smartphone.

2. När du kommer till nummerlappsutdelningen i Motala scannar du in streckkoden från startbeviset och din nummerlapp skrivs ut.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten