Frågor & svar

 • Vad gör jag om jag inte fått en plats?

  Kölistan

  Alla de som inte fick en plats den 4:e november har placerats i kölistan i den ordning anmälan kom in. Det innebär att om platser inte betalas så kommer dessa tillsättas från kölistan uppifrån. Om man får en plats via kölistan kommer man få ett mail som berättar hur man går till väga.

  Klassikeranmälan

  Klassikerdeltagare som fullföljt skidloppet 2016 i Öppet Spår, Vasaloppet eller Engelbrektsloppet och som inte har en startplats i Vätternrundan 2016 är välkomna med sin anmälan. Anmälan sker på Mina Sidor. Läs mer om Klassikeranmälan här!

  Transferperioden

  Efter Klassikeranmälan är avslutad öppnar vi vår transferperiod. Det innebär att man då (och endast då) får köpa och sälja startplatser i Vätternrundan. Affären fullbordas sedan på Mina Sidor och den sålda platsen registreras på den nya köparen och blir giltig. Läs mer om platsöverlåtelse här!

 • Min kompis och jag har fått olika starttider och har betalat våra respektive startplatser. Hur gör vi för att hamna i samma grupp?


  I mån av plats kan ni göra ett startgruppsbyte i Motala i samband med loppet. Detta görs vid ”Ändringar” i mässområdet nere vid hamnen till en kostnad av 200 kr.

 • Hur loggar jag in på Mina Sidor?

  Du behöver ett kundnummer och ett lösenord. Om du har kört något av våra lopp sedan 2001 så har du redan de uppgifterna. Om du glömt dessa kan du på Mina Sidor begära ut uppgifterna igen, under förutsättning att du har tillgång till den mailadress som finns lagrad hos oss. Skulle du inte ha tillgång till mailen måste du kontakta kansliet (0141-22 32 90). Klicka på ”Jag är ny kund” om du inte deltagit tidigare och registrera dina uppgifter.

 • Jag har beställt nya inloggningsuppgifter men får inte dessa till min e-post, varför?

  Kontrollera ditt Spam-filter, ibland hamnar e-post där. Annars kontakta kansliet på telefonnummer 0141-22 32 90 så hjälper vi dig.

 • Hur tar jag bort min intresseanmälan?

  Om du behöver göra om eller ta bort din intresseanmälan går du till Mina Sidor, klickar på ”Anmälningar” i den blå menyn och väljer lopp.
  Du kommer då till din sida för din intresseanmälan och längst ut till höger ser du en soptunnesymbol.
  Klicka på den och klicka Ok när du får frågan.
  Därefter är din anmälan borttagen och du kan göra en ny intresseanmälan.

 • Måste jag bekräfta min/gruppens intresseanmälan?

  Nej, din eller gruppens intresseanmälan stängs per automatik när Mina Sidor stängs kl 12.00 på anmälningsdagen.

 • Anmälningskoden har 12 tecken (13 med bindestreck)

  Anmälningskoden är 12 tecken lång (123456-abcdef). MEN! Bindestrecket ska med vilket gör det till 13 tecken.

  Alltså ska hela koden INKLUSIVE bindestreck skrivas eller klistras in!

 • Hur fungerar anmälan till Vätternrundan?

  Till Vätternrundan måste du göra en intresseanmälan för att få den anmälningskod som du anmäler dig med den 4:e november. Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din intresseanmälan. Sedan väntar du till anmälningsdagen den 4:e november och klistrar in din anmälningskod. Om du blivit tilldelad en plats får du ett mail om detta och har i och med det fem dagar på dig att betala för att bekräfta din plats. Läs mer om anmälan här!

 • Vad är lojalitetsprogrammet?

  Det är till för att premiera de cyklister i Vätternrundan som återkommer år efter år. Kraven är att du ska ha genomfört minst tre Vätternrundan under de senaste sex åren. Du måste genomföra intresseanmälan och anmälan som vanligt men om du fyllt i på Mina Sidor att du vill utnyttja lojalitetsprogrammet kommer du att tilldelas en plats om du inte tilldelas en i den ordinarie anmälan.

 • Vad är platsöverlåtelse och hur fungerar det?

  Under perioden 26 mars till 18 maj är vår transferperiod. Du ges då, och endast då, möjlighet att köpa och sälja en startplats i Vätternrundan (OBS! Vätternrundan säljer inga platser efter 4 november. Du får hitta köpare/säljare på till exempel tradera.se eller blocket.se). Platsöverlåtelse är även tillåtet i Tjej- och Halvvättern. Läs mer om det på siten: VätternrundanTjejvättern och Halvvättern

 • Jag vill cykla tillsammans med vänner. Hur anmäler jag oss som en grupp?

  FÖR ALLA LOPP:
  En person skapar gruppen på Mina Sidor och blir då gruppledare. Gruppledaren väjer ”Skapa en grupp” och erhåller en anmälningskod som ges ut till övriga i gruppen. Observera att samtliga gruppmedlemmar måste ha ett konto hos Vätternrundan. Det registrerar man på Mina Sidor. Gruppmedlemmarna loggar in på Mina Sidor och väljer aktuellt lopp, klickar sedan på ”Gå med i grupp” och fyller där i anmälningskoden.
  FÖR HALVVÄTTERN OCH TJEJVÄTTERN:
  När gruppledaren ser att alla finns med i gruppen klickar han/hon på ”bekräfta/betala grupp”. Då sätts starttiden och gruppen stängs. Efter detta moment kan inga fler läggas till i gruppen.
  FÖR VÄTTERNRUNDAN:
  På anmälningsdagen, den 4 november, går gruppledaren in och anmäler gruppen med anmälningskoden.

 • Hur fungerar anmälan till Tjej- och Halvvättern?

  Du går till Mina Sidor och väljer om du vill skapa en grupp, ansluta till en grupp eller cykla själv. Du får då din anmälningskod. Därefter måste du önska starttid innan du bekräftar din anmälan. Därefter har du fem dagar på dig att betala för att bekräfta din plats. Läs mer om anmälan: Tjejvättern, Halvvättern

 • Jag ska välja önskad starttid, men vissa tider är rödmarkerade. Är dessa starttider fulltecknade?

  Nej, dessa tidsintervaller påvisar endast att de är eftertraktade tider som många vill ha. Gul är mindre eftertraktade tider och grönt är minst eftertraktade.

 • Jag har råkat klickat på knappen ”Bekräfta/betala” innan alla gruppmedlemmar hunnit gå med i gruppen. Vad gör jag?


  Om ingen i gruppen har hunnit betala sin plats går detta att ordna. Varje gruppmedlem måste gå in på Mina Sidor, klicka på ”Anmälningar” och aktuellt lopp. Längst till höger efter namnet finns en soptunne-symbol. Klicka på den och din anmälan tas bort och ni kan göra om anmälan på nytt.

  Detta gäller bara TJEJVÄTTERN och HALVVÄTTERN!

 • Hur fungerar klassikeranmälan?

  Efter Vasaloppet 2016 kan du som genomfört något av skidloppen under Vasaloppsveckorna (inklusive Engelbrektsloppet) anmäla dig på klassikerplatserna. Läs mer här!

 • Jag har blivit sjuk/skadad och kan inte delta. Hur gör jag?


  Om du har tecknat Startklarförsäkringen kontaktar du först Folksam på telefonnummer 0771-96 09 60. Därefter kontaktar du Vätternrundans kansli på telefonnummer 0141-22 32 90 eller mejla info@vatternrundan.se som avanmäler dig. Har man inte tecknat startklarförsäkringen görs tyvärr ingen återbetalning av startavgiften.

 • Jag har fått förhinder och kan inte delta. Hur avanmäler jag mig?

  Kontakta kansliet på telefonnummer 0141-22 32 90 eller mejla info@vatternrundan.se. Vätternrundan återbetalar inte din startavgift.

Start > MTB-Vättern > MTB Camp Omberg

MTB Camp Omberg

Förbered dig inför sommarens mountainbikeutmaningar tillsammans med Vätternrundan på MTB Camp Omberg, 20-22 april 2018. Omberg, med sina storslagna vyer och dramatiska bergsbranter kommer ge dig både mjölksyra och häftiga fartupplevelser. Vid din sida kommer du ha erfarna ledare, bland annat fullblodsproffset Alexander Wetterhall!

Åktips kommer varvas med teorigenomgångar och föreläsningar och lägret passar lika bra för nybörjare som erfarna cyklister. Vi kommer dela in oss i grupper där träningspassen är anpassade efter din egen förmåga och ambitionsnivå. Du tar med dig cykel, hjälm, cykelkläder och en vilja att bli en ännu bättre cyklist så ordnar Vätternrundan resten!

Ombergs Golf Resort

Tid för återhämtning

För att kunna prestera maximalt på sadeln behöver du tid för återhämtning. MTB Camp arrangeras därför i samarbete med Ombergs Golf Resort, vilket innebär att du kommer bo i en lugn miljö med vacker utsikt över Omberg och Vättern. Du kommer ha tillgång till anläggningens relaxavdelning och det finns även möjlighet till massage och yoga.

Några av ledarna du kommer få stifta bekantskap med

Bland ledarna finns gedigen erfarenhet av cykling men också en stor kunskap om Omberg med dess mytomspunna berättelser och fantastiska mtb-stråk! Här är några av ledarna du kommer få stifta bekantskap med:

Alexander Wetterhall, har många segerrika år bakom sig både som mtb- och landsvägscyklist, med vinster i bland annat Cykelvasan 2015, Ronde van Drenthe 2013 och Tempo-SM 2009 och 2016. I juni tar Alexander återigen upp kampen mot prostatacancer, när han som lagkapten för Team Mustasch cyklar Vätternrundans 300 km för att samla in pengar till Mustaschkampen. Alexander är en sann ledare, både på och av sadeln. På Cykla.se kan du läsa en längre intervju med Alexander Wetterhall om sin MTB-satsning.

Therese Lindqvist, VM-guld medaljös 2016 i grenen cross country i veteranklassen 45-49 år, kommer, förutom att leda en av våra grupper, föreläsa om kost och ge förslag på vad du kan äta inför, under och efter dina träningspass och lopp.

Anna Öhrström Enocsson, flerfaldig svensk mästarinna i grenen cross country i början av 2000-talet, två världscupsegrar och en fjärdeplats vid VM i mtb-grenen marathon. Numera är Anna en av medarbetarna på Vätternrundans kansli i Motala.

Roger Sjöberg, urstark skogshuggare som kan det mesta om cykling, både mtb och landsväg. Rogers ansikte är bekant för många Vätternrundan-cyklister, då han är startansvarig under Cykelveckan i juni men också ledare för Vätternrundanlägret på Mallorca.

Detta ingår i MTB Camp Omberg:

 • Två nätters övernattning i hotellrum
 • Mat (frukost, lunch, fika och middagsbuffé)
 • Tillgång till relaxavdelning
 • Yoga (frivilligt)
 • Cykelpass tillsammans med erfarna ledare
 • Test av Bianchis senaste modeller
 • Föreläsningar
 • Goodiebag från Vätternrundans partner

Preliminärt program

Fredag 20 april

  • 14.00-14.30 Drop-in-fika och incheckning på Ombergs Golf Resort
  • 15.00 Cykelpass
  • 18.00 Relaxen öppen*
  • 19.30 Middag
  • 20.30 Presentation och föreläsning om kost

* Möjlighet att förboka massage (25 minuter/person)

Lördag 21 april

 • 07.00-08.00 Frukost
 • 08.15 Genomgång och justering av cyklar
 • 09.15 Cykelpass
 • 10.45 Gemensam fika
 • 11.00 Cykelpass
 • 12.30 Lunch
 • 13.30 Cykelpass
 • 16.30 Gemensam fika
 • 17.00 Relaxen öppen*
 • 19.30 Buffé
 • 20.30 Inspirations- och frågestund (med Alexander Wetterhall)

* Möjligt att förboka massage 17.00-19.00. Frivilligt yoga-pass 17.00-18.00

Söndag 22 april

  • 07.00-08.00 Frukost
  • 08.30 Cykelpass
  • 10.30 Gemensam fika
  • 11.00 Fortsättning Cykelpass 4
  • 13.00 Avslutningslunch*
  • 14.00 Hemfärd

* Utcheckning av rummen ska ha gjorts innan

Tre saker du behöver veta

 1. Minimiåldern för att delta på lägret är 17 år.
 2. Att cykla på Omberg tar på krafterna. Ett tips är att smyga igång cykelträningen innan du kommer till lägret.
 3. Det är några kilometer från boendet till berget. För att få ut så mycket som möjligt av cykelpassen transporterar du som deltagare din cykel med egen bil mellan boendet och berget.

Boende och pris

Som deltagare på lägret kan du välja att antingen bo själv eller tillsammans med en cykelvän.

MTB Camp Omberg, boende i Hotellrum (del i dubellrum): 3595 SEK
MTB Camp Omberg, boende i Hotellrum (enkelrum): 4195 SEK

Anmälan

Anmäl dig senast 8/4 – Men vänta inte för länge, antalet platser är begränsat.

Frågor?

Har du frågor om lägret, kontakta Vätternrundan på telefon 0141-22 32 90, e-post info@vatternrundan.se eller via vårt kundforum.

Har du frågor om bokningen eller boendet, kontakta Ombergs Golf Resort på telefon 0144-121 60 eller e-post info@ombergsgolfresort.se.

Våra partners

Vätternrundan skulle aldrig vara vad det är idag om det inte vore för våra fantastiska partners som delar vår passion för cykelsporten